Concert van Excelsior met Dennis van Aarssen slaat aan bij publiek

0
249
Foto Piet van de Merwe / RTV Papendrecht

Het tweede concert van Het Groot Orkest van Excelsior met zanger Dennis van Aarssen in theater De Willem was ook nu een groot succes. In een uitverkochte zaal lieten afgelopen vrijdag zowel het orkest onder leiding van dirigent Ruud Welle als Dennis van Aarssen zich opnieuw van hun beste kant zien. Het publiek genoot van de show Swing Both Ways.

Het amateurorkest van Excelsior is in de laatste jaren uitgegroeid tot een haast professioneel niveau, waarin hardwerkende amateurmusici tot grote prestaties komen. In de voorbereidingstijd van zo’n concert vraagt dit grote inspanningen van hen. “We moeten heel hard werken om tot dit niveau te komen en het vergt heel veel tijd en inspanning, maar het is wel de moeite waard ‘’, zegt een trotse concertmeester Alex Romijn. Wijnand Buursema en Chris Dekkers, twee routiniers in het orkest, beamen die woorden: “Vooral het tempo en de timing maken zo’n concert tot een flinke uitdaging, maar het is wel fantastisch om hier deel van uit te maken”.

En het resultaat mocht er zeker zijn. Tijdens het swingende concert werden bekende hits gespeeld, zoals een Gershwin set en songs als Mister Bojangles en Fly Me To The Moon. Een aantal songs werd op vakkundige wijze begeleid door dansers van de lokale Sport en Dans Studio Bounce, wat het kijk- en luisterspel alleen maar mooier maakte.

Na afloop van het concert liet het publiek duidelijk zijn waardering horen voor de zeer geslaagde avond. Het zal een uitdaging worden om dit niveau te behouden, maar die uitdaging is bij dirigent Ruud Welle in goede handen.

Foto Piet van de Merwe / RTV Papendrecht