Kyck over den Dyck in Studio De Witt

0
184
Foto: Hans Hulswit / Streekomroep56

Zaterdag tussen 9 en 12 uur is er een nieuwe aflevering van Studio De Witt. Ook deze keer wordt het programma gepresenteerd door Ben Corino.

In het eerste uur is er aandacht voor de volgende onderwerpen:
-Deze week vond er in Zwijndrecht een bijzondere gebeurtenis plaats. Daar werd de corona-herdenkingsboom onthuld;
-Nederland kleurt oranje, de EK voetbal gekte slaat weer toe. Maar grote schermen op de terrassen plaats je niet zomaar. Daarvoor moet een horeca ondernemer veel geld betalen. Zelfs in de Tweede Kamer vindt men dat de NPO een te hoog tarief eist. In Dordrecht zijn de protesten van de horeca ondernemers te beluisteren. Horeca man Ferry de Klerk van Merz vertelt hier meer over in de uitzending;
-In de Kunstkerk werd er donderdagavond de bijzondere expositie ‘Art of Living’ geopend. Kunstenaars komen samen op voor één belang; dat van toepasbaarheid van kunst op sociale kwesties;
-Dordtse kermis staat op een nieuwe plek;
-Het laatste nieuws over FC Dordrecht, met clubwatcher Corrado Francke;
-Dichter van Dienst is Marieke van Leeuwen.

In het tweede uur staat de Dordtse molen Kyck Over Den Dyck centraal in het gesprek met Theo Oostenrijk, voorzitter van de stichting.

Aan de Politieke Stamtafel gaat het in het hele derde uur over de de deze week in de gemeenteraad besproken Perspectiefnota en de vraag waar er straks de bezuinigingen moeten gaan vallen.

Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 9 en 12 uur op Papendrecht FM 105 en Drechtstad FM 97.5. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1.