Papendrecht in de clinch met Molenlanden en Gorinchem

0
272

De gemeente Papendrecht ligt in de clinch met de gemeenten Molenlanden en Gorinchem over de vraag of de onderlinge communicatie over de plaatsing van de windturbines wel goed verlopen is. Papendrecht is hierover ontevreden, terwijl de andere twee gemeenten vinden dat Papendrecht en andere omliggende gemeenten goed op de hoogte gehouden zijn.

Volgens Papendrecht is deze gemeente niet tijdig bij het proces betrokken en dit betekende dat deze gemeente haar inwoners niet goed kon informeren. Hierbij ging het met name over locatie J, die dicht bij de gemeentegrens met Papendrecht ligt. Juist deze locatie is door Molenlanden en Gorinchem uitgekozen voor de plaatsing van een aantal windturbines. Inwoners van Papendrecht zouden door deze keuze zijn overvallen.

Molenlanden en Gorinchem vinden dat de communicatie zorgvuldig is verlopen. De buurgemeenten zouden gedurende het hele proces zowel via de mail als per telefoon zijn bijgepraat. Beide gemeenten spreken overigens de bereidheid uit om serieus te kijken naar nauwere samenwerking en tijdige communicatie.