Colege stelt het Papendrecht Hitteplan vast

0
176

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht heeft een Papendrecht Hitteplan vastgesteld. Nu het weer warmer is geworden, is het noodzakelijk te letten op de negatieve effecten die aanhoudende hitte kan hebben, met name voor ouderen en jonge kinderen.

“Door klimaatverandering hebben we te maken met steeds extremere weersomstandigheden, waaronder hitte”, stelt het college vast. Aanhoudende hitte kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten. Zeker kwetsbare inwoners, zoals ouderen maar ook jonge kinderen, vormen een grote risicogroep voor hitte-gerelateerde gezondheidsklachten.

“Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor het beschermen en bevorderen van de publieke gezondheid van onze inwoners. Het is daarom van belang dat in de aanloop naar en tijdens zo’n periode van hitte, iedereen extra let op elkaar en elkaar helpt.”, aldus wethouder Arjan Kosten, Volksgezondheid.

Drink voldoende!
Bij extreme hitte is het van belang om altijd de basisregels te onthouden:
• drink voldoende;
• houdt uzelf koel en vermijd inspanning in de middag;
• houdt de woning zo goed als kan koel;
• zorg voor elkaar;
• houdt rekening met de combinatie van medicijnen en hitte.

Het Papendrechts Hitteplan gaat in als het RIVM haar Nationaal Hitteplan activeert. Het RIVM houdt de gemeente op de hoogte als er een periode van warmte aankomt. Op die momenten start de gemeente ook met de communicatie met haar partners en inwoners.

Meer informatie over hitte en hittestress is te vinden op www.rivm.nl/hitte.