Vragen over kentekenherkenning in parkeergarages

0
237
Foto winkelpark De Meent

De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het systeem van kentekenherkenning dat wordt ingevoerd in de twee parkeergarages in Papendrecht. Het OP maakt zich zorgen over de privacy van de gebruikers van de garage.

Kentekenherkenning maakt parkeertickets overbodig. Vanaf 1 oktober kunnen bewoners en winkelpubliek garages De Meent en De Overtoom binnenrijden zonder een kaartje uit de automaat te halen. Camera’s lezen dan het kenteken en registreren hoe lang iemand in de garage geparkeerd heeft.

Het OP wil onder meer weten wat er met deze gegevens nog meer wordt gedaan, behalve het gebruik ervan voor het in- en uitrijden van de parkeergarages. Worden deze gegevens bijvoorbeeld ook gedeeld met de politie of voor commerciële doeleinden gebruikt? Ook vraagt men hoelang de gegevens van het in- en uitrijdende verkeer worden bewaard.