Dagje uit eindigt slecht in Alblasserdam

0
764
Archieffoto

Het dagje uit was zo leuk, maar eindigde voor een Alblasserdams gezin in een drama. Eenmaal thuis vloog hun auto spontaan in brand, er is weinig van het voertuig over. Een vriend van de zoon van het gezin is een inzamelingsactie gestart.

Het drama gebeurde zaterdag aan het eind van de middag. De auto was geparkeerd in de Zeevaartstraat. Niet veel later sloegen de vlammen uit het voertuig. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk kunnen blussen, maar toen was het kwaad al geschied: de schade is groot. Daarnaast moest de motorkap worden geforceerd door de brandweer om bij het vuur te komen. Ook zijn de ramen ingeslagen.

Belangrijk voor het gezin
De auto was heel belangrijk voor het gezin, laat de vriend van de zoon van het gezin weten. Hij startte daarom een inzamelactie gestart. Voorlopig staat het streefbedrag op duizend euro. Zondag rond het middaguur is dat bedrag is dat bedrag al bijna bereikt.

Tegen Alblasserdamsnieuws vertelt hij: “Ik probeer met deze inzameling geld in te zamelen voor de familie van mijn vriend, waarvan hun auto in rook is opgegaan. Het bedrag is gekozen als een opstapje voor een gelijkwaardige auto.”

Brandweer rijdt geparkeerde auto aan
Bij de autobrand raakte ook een heg beschadigd. Verder werd door de brandweer per ongeluk een geparkeerde auto aangereden. Die ontstane schade bij die auto wordt via de verzekering afgehandeld.

Doneren kan hier.

Voor foto’s klik hier.

Dit artikel verscheen eerder bij onze mediapartner Rijnmond.