Vertrekkend raadslid krijgt gouden gemeentespeld

0
233
Foto aangeleverd

Donderdagavond heeft vertrekkend CDA-raadslid Corrie Middelkoop de gouden gemeentespeld ontvangen uit handen van burgemeester Margreet van Driel. Middelkoop maakte 14 jaar lang deel uit van de CDA-fractie. Zij heeft zich op vele vlakken vrijwillig ingezet voor haar medemens en de gemeenschap, iets wat zij hoopt te kunnen blijven doen.

Zoals burgemeester Margreet van Driel in haar speech zei; “Er is meer dan jouw inzet in de gemeenteraad alleen voor de gemeenschap. Zoals werkzaamheden voor SchuldHulpMaatje, waarbij vrijwilligers zich inzetten om mensen uit de schulden te krijgen en te houden. Collega’s van deze organisatie omschrijven jou niet alleen als een sympathieke dame die geïnteresseerd is in anderen, afspraken altijd nakomt en haar ‘mannetje’ staat. Maar vooral als iemand die met bevlogenheid en daadkracht staat voor SchuldHulpMaatje en door als een olievrouwtje contacten aan te halen met partnerorganisaties deze vorm van hulp een enorme impuls heeft gegeven en weer stevig op de kaart heeft gezet.”

Middelkoop is daarnaast vele jaren actief in de Bethlehemkerk in meerdere vrijwillige functies, waaronder als lid van de kerkenraad. Ook is zij voorzitter van het Overleg Kerken Papendrecht. Daar kent men Middelkoop als een verbindende persoon tussen de kerken in Papendrecht.