Dordtse wethouder wordt burgemeester Leiden

0
187
Foto Peter Heijkoop: Hans Hulswit

De Dordtse wethouder Peter Heijkoop (CDA) is dinsdagavond door de Leidse gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Leiden. Het nieuws kwam binnen tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2025 in de Dordtse gemeenteraad.

Heijkoop (1983) heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij is wethouder van sociale zaken, volkshuisvesting, primair onderwijs en financiën, en locoburgemeester. Als lid van het VNG-bestuur heeft hij zich sterk gemaakt voor de bestaanszekerheid van inwoners. Van 2011 tot 2016 was Heijkoop lid van de gemeenteraad van Dordrecht namens het CDA. Heijkoop studeerde gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte vanaf 2012 tot 2016 bij Woonzorg Nederland. Heijkoop woont met zijn vrouw en vier kinderen in Dordrecht.

“Een bijzondere dag. Ik weet sinds drie kwartier dat ik uw nieuwe burgemeester mag zijn. Ik sta hier met enige verlegenheid, in een van de mooiste raadszalen van het land”, vertelde Heijkoop dinsdagavond in de raadsvergadering in het stadhuis van Leiden. “Het is voor mij een enorm grote eer dat ik hier nu mag staan. Ik mag hier staan als nieuwe voorgedragen burgemeester van een wonderschone stad”, aldus Heijkoop zoals opgetekend door collega’s van Omroep West.