Leeshond Lilly vergroot zelfvertrouwen bij lezen

0
38
Foto aangeleverd

Twee ochtenden lang ging leeshond Lilly de afgelopen week op bezoek bij basisschool De Kameleon in Papendrecht. De leerlingen gingen in groepjes naar Lilly toe. Ze begonnen met een spelletje en gingen vervolgens een stukje voorlezen uit een boek. Voorlezen aan speciale hulphonden heeft een positief effect op het leesplezier van kinderen. De ochtenden werden georganiseerd door Annemiek van Doodle Lezen en Bibliotheek AanZet.

Soms vinden kinderen die leren lezen het spannend om hardop te lezen en fouten te maken. Leeshond Lilly is een speciale, psychosociale hulphond. De hond luistert aandachtig, heeft geen oordeel en bezorgt de kinderen een fijne ervaring. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en plezier in het lezen, met als gevolg dat ze beter gaan lezen. Na de zomervakantie komt hulphond Lilly naar Bibliotheek Papendrecht. Aanmelden kan binnenkort via de website.