Peter de Liefde: Buitenaards

0
91
Foto: Hans Hulswit

U heeft vast ook gehoord dat in het luchtruim boven Noord-Amerika ongeïdentificeerde vliegende objecten zijn gesignaleerd en vervolgens zijn neer gehaald. Inmiddels lijken het uit de koers geraakte Chinese weeronderzoekballonnen maar de link met spionage was natuurlijk snel gelegd.

Aanvankelijk verklaarde de Amerikaanse generaal VanHerk ook dat hij weigerde uit te sluiten dat de vaartuigen van buitenaardse makelij zijn. Pardon? Ja, zo is het werkelijk gezegd, “hij weigert uit te sluiten”. Opmerkelijk toch? Ik dacht dat het geloof in buitenaardse wezens alleen voorkwam bij mallotige complotdenkers maar blijkbaar twijfelt dit lid van de legertop van het machtigste land van de wereld niet aan het bestaan ervan. Anders hoef je dit niet te melden.

Gisteren deed het Witte Huis er nog een schepje bovenop door te verklaren dat er geen indicatie is dat aliens betrokken waren bij de vliegende objecten. Juist. Joe Biden had dat dus blijkbaar bij voorbaat ook niet uitgesloten.

Zou het zo zijn dat men in de VS dit soort verklaringen aflegt omdat men bang is dat de bevolking in paniek raakt? Ik snap die paniek dan niet. Waarom zou je bang zijn voor aliens? Ik vind dat xenofoob. Wie zegt me dat die marsmannetjes kwaadaardiger zijn dan de mens. Van andere culturen kun je bovendien veel leren en ze hebben vaak allerlei heerlijke exotische gerechten met kruiden die wij helemaal niet kennen. Misschien zijn ze ook wel slimmer dan de mens en hebben ze al lang praktische oplossingen bedacht voor luchtverontreiniging en zo. Ik vermoed dat ze ook op een veel grotere planeet wonen dan wij en dat een deel van ons bij hun gaat wonen omdat ze toch ruimte genoeg hebben. Ze maken ook nooit ruzie met elkaar en ze delen al hun bezittingen. Ze zijn ook vast veel mooier dan wij en worden ook niet zo snel oud. Ik denk eigenlijk dat ze ook nooit ziek zijn en ook nooit dood gaan. En dat zij dat ons ook gaan leren, hoe je niet dood gaat en zo want ze zijn ook heel sterk pedagogisch onderlegd.

Al met al is het heel jammer dat die UFO’s onbemand blijken want ik denk dat buitenaardse wezens niet slechter kunnen zijn dan wij. Ik heb daar geen indicatie voor hoor, dat niet. Maar uitsluiten kan ik het niet. En daarom mag ik best een beetje blijven dromen. Toch fijn.

Reageren kan via: peter.deliefde@rtvpapendrecht.nl