Sliedrechtse omroep is uit de lucht; medewerker neemt zijn apparatuur mee

0
182

REGIO – Inwoners van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam kunnen op dit ogenblik niet meer naar hun lokale omroep kijken of luisteren. Van de ene op de andere dag nam een van de vrijwilligers van MerweRTV zijn eigen apparatuur mee, die onderdeel uitmaakte van de zogenaamde ‘uitzendstraat’, met als gevolg dat de zender nu uit de lucht is.

MerweRTV is sinds 1991 de lokale omroep voor de gemeente Hardinxveld en Sliedrecht. Op dit moment is de omroep gevestigd in het oude raadhuis van Sliedrecht. De vrijwilliger, een technisch medewerker, gaf na een vergadering onlangs aan te stoppen en pakte vervolgens meteen z’n biezen. Met grote gevolgen voor de lokale omroep.

Verweven in de omroep
Volgens MerweRTV-voorzitter Riny Mourik is er in de afgelopen jaren onbewust naar deze situatie toegewerkt. “Medewerkers hebben bij de lokale omroep gebruik gemaakt van hun eigen apparatuur en die zijn verweven geraakt in de apparatuur van de omroep”, vertelt hij, ondanks dat regelmatig werd benadrukt dat dat niet de bedoeling is.

“We zijn op zoek naar een oplossing, maar die is niet zomaar gevonden”, legt Mourik uit. “We hebben ook al gekeken naar de oorzaak van het vertrekken van onze medewerker, maar die is er vooralsnog niet.” De voorzitter benadrukt dat dit bij iedere omroep die afhankelijk is van vrijwilligers kan gebeuren. Het is een komen en gaan van mensen volgens hem. Ook leunen zij op elkaars vertrouwen.

De voorzitter hoopt dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Naast de nu ontbrekende apparatuur is met het vertrek van de vrijwilliger ook een hoop kennis verloren gegaan, want hij was ook verantwoordelijk voor de techniek rondom de tv- en radio-uitzendingen. Tot er een oplossing is gevonden, kan er dus niet naar MerweRTV gekeken of geluisterd worden.

De man werkte sinds 2006 bij de lokale omroep. Hij wil niet ingaan op de reden van zijn vertrek.

MerweRTV werkt nauw samen met onder meer RTV Papendrecht. Er wordt bekeken in hoeverre er steun kan worden geboden.