Studio De Witt op zaterdag

0
27

DORDRECHT/PAPENDRECHT – De hoofdgast die Ben Corino komende zaterdag ontvangt in de eerste twee uur van zijn radioprogramma Studio de Witt is de afvalbestrijder van Crabbenhof/Wielwijk Roger Wagemans.

Vorige week maakte Wagemans bekend dat hij een punt zet achter zijn vrijwilligerswerkzaamheden: te hoog opgelopen frustraties die hem belemmerden zijn werkzaamheden te doen zoals hij het voor ogen had. Hoewel velen in de Dordtse wijken hem bezig hebben gezien met het ruimen van afval., weten zij niet waar zijn drive vandaan komt en wie Roger Wagemans is.

Zijn leven kende Ups en Downs. Hij was dierenverzorger in diverse dierenparken waaronder Diergaarde Blijdorp, hij overwon zijn verslavingen en zette zich in voor maatschappelijke projecten. In deze uitzending gaat Ben Corino het gesprek met hem aan over zijn levensloop en zijn besluit om te stoppen met de afvalbestrijding in Dordrecht.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit de Drechtsteden:
-de oproep om meer informatie voor het landelijk project “Huizen van aankomst” contractpensions in Dordrecht waar Indische ge-zinnen uit Nederlands-Indië en Nieuw Guinea werden ondergebracht. Met Vera Andreas;
-over de sluiting van de bibliotheken met Jasper ’t Jong, rayonmanager Bibliotheek AanZet;
-Met haar autobiografie “Laura’s Danskoffers” debuteerde Laura Potter. Zij is bekend van haar dansschool en beleefde daar haar reizen mee. Deze ervaringen beschrijft zij in haar boek als een reis tussen verstand en gevoel. Dichter van Dienst is Merel Meijers.