Workshop Vrijwilligerspunt over maken promotiemateriaal

0
69

PAPENDRECHT – Op zaterdag 22 april kunnen PR-vrijwilligers van organisaties in Papendrecht gratis deelnemen aan de workshop ‘Promotiemateriaal maken met Canva’. Deze workshop wordt aangeboden door Vrijwilligerspunt Papendrecht in samenwerking met de Volksuniversiteit.

Canva is een online designtool waarmee je onder andere mooie sociale mediaberichten, flyers en posters kunt maken. In Canva kan men gebruik maken van allerlei templates, kleuren, stockfoto’s, stickers en fonts. Je hoeft geen vormgever te zijn om hiermee te werken. Na wat oefening kan iedereen het.

Op 22 april is er ’s ochtends van 09.30 tot 12.30 uur een workshop voor beginners. De deelnemers leren promotiemateriaal te maken dat bijvoorbeeld op Facebook en Instagram ingezet kan worden. Je leert onder andere welke soorten promotiemateriaal je kunt ontwerpen, welke afmetingen je aanhoudt voor welke sociale media, hoe je het logo van je organisatie verwerkt, hoe je mooie afbeeldingen of collages maakt voor een advertentie maar ook welke informatie je nu wel op een poster zet en welke juist niet.

‘s Middags van 13.30 tot 16.30 uur is er een vervolgworkshop voor iedereen die Canva al kent en gebruikt maar graag meer wil leren. Tijdens deze vervolgcursus gaan we aan de slag met het maken van een programma voor een event. Ook zal er aandacht zijn voor het maken van een kort promotiefilmpje van samengestelde beelden.

Om Papendrechtse organisaties te ondersteunen bij het promoten van activiteiten en het profileren van hun organisatie biedt Vrijwilligerspunt Papendrecht deze workshop gratis aan. De workshop wordt verzorgd Saskia Veltenaar, de Digiwijzeres, deze cursus vindt plaats op de locatie van de Volksuniversiteit Papendrecht.

Voor aanmelding: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.