Wat is houtworm en wat is het mogelijke gevaar?

0
752

(Partnercontent)
Houtworm, veel huishoudens hebben er last van. Een actieve houtworm brengt mogelijke gevaren met zich mee. Het is daarom belangrijk dat je direct actie onderneemt wanneer je ontdekt dat je met houtworm te maken hebt. Het is van belang om de houtworm volledig te bestrijden. Hieronder lees je meer over wat een houtworm is, het mogelijke gevaar en ook hoe je de houtworm kunt bestrijden.

Wat is houtworm?
Houtworm is de term die wordt gebruikt voor de hout etende larven van verschillende soorten kevers. Houtwormen zijn ook een algemene beschrijving die wordt gebruikt wanneer houten voorwerpen, zoals stoelen, eettafels of slaapkamerbalken, worden besmet met deze larven.

Hoe weet je of je een actieve houtworm in huis hebt?
Zonder dat je het misschien doorhebt, kan het houtwerk in je woning last hebben van aantasting door de houtworm. In sommige gevallen kan het meerdere jaren duren voor je een actieve houtworm opmerkt. De reden dat een houtworm niet snel ontdekt wordt, is omdat de eitjes en larven moeilijk op te merken zijn. Denk niet dat de houtworm alleen voorkomt in een oud huis. Ook in een nieuwgebouwd huis kan een houtworm het gebouw of de constructie aantasten.

Mogelijke gevaren van een houtworm
Een houtworm brengt mogelijk gevaren met zich mee. Niet alleen zijn de gaten die door de larven veroorzaakt zijn lelijk, maar de schade die de actieve wormen aanrichten is nog veel erger. Beschadiging van de houten structuur kan leiden tot ernstige ongevallen. Negeer de actieve houtwormen dus niet. Dit bespaart je veel geld en ellende.

Onderzoek houten constructies in je huis als je houtworm vermoedt. Twijfel je over de aanwezigheid van houtwormen, schakel dan een houtwormspecialist in om je woning te onderzoeken. Vraag na het onderzoek om een gratis eerste prijsopgave. Dit voorkomt hoge kosten voor de houtworm behandeling. Om sneller en effectiever van je houtwormproblemen af te komen is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie op te vragen bij de specialist.

Wil je houtworm laten behandelen en kosten besparen?
Houtworm laten behandelen is een noodzakelijk kwaad. Hoe langer je wacht met het laten bestrijden van de houtworm, hoe slechter het hout zal worden. De houtwormen of insecten zijn met het blote oog moeilijk te zien, maar de schade aan het hout is dat vaak niet. Zorg er daarom voor dat je op tijd bent. Te laat houtworm bestrijden is onveilig en leidt tot hogere kosten.