De zolder, vaak vergeten als handige extra ruimte

0
484

(Partnercontent)
Er is wanhoop op de woningmarkt, dus kiezen veel mensen eieren voor hun geld: ze houden wat ze hebben en maken daar het beste van. Daarbij maken veel huizenbezitters een rondje door hun woning om te kijken wat er verbeterd kan worden, en vooral waar meer ruimte gecreëerd kan worden. Niet zelden is dat de zolder. Na een aantal kleine ingrepen heb je een handige extra kamer.

Meer licht en ruimte met een dakraam
De vaak schuine daken op zolders maken de ruimte minder aantrekkelijk om in te richten, maar het ligt meestal aan de kleine ramen die de lichtinval verminderen, zodat een echt kamer-gevoel ontbreekt. Er zijn diverse mogelijkheden om van de zolder meer een volwaardig vertrek te maken door alleen al deze onderdelen een upgrade te geven. Tip: het assortiment van Dakraam Garant is zeer uitgebreid, dit bedrijf zorgt tevens voor raamdecoratie. Lichtinval doet veel met een ruimte en nodigt uit om het geheel om te toveren tot hobbykamer, logeerkamer of atelier.

Rommel? Huur een kraampje!
De zolder is bij velen een ruimte waar veel spullen opgeslagen staan die zelden tot nooit gebruikt worden. Een simpele stelregel: zijn deze spullen een jaar of langer niet aangeraakt, dan kunnen ze weg. Rij er niet mee naar een recyclecentrum, maar naar de kringloop. Beter nog: investeer enkele tientjes op een marktkraam bij een rommelmarkt in de buurt en laat je verrassen door de vele belangstelling van mensen die de artikelen graag een tweede leven gunnen. Dan heb je tevens een gezellig dagje uit, en wie weet verdien je de kosten van de opgeknapte zolder ermee terug.

Extra ruimte: ideeën ter inspiratie
Het bedrijven van hobby’s is de laatste jaren toegenomen in Nederland, dat is ook te zien aan het programma-aanbod op tv. We knutselen, kleien, bouwen, fotograferen en schilderen wat af. Een hobbykamer of atelier is in dat geval pure luxe, een ruimte waar naar hartenlust geknoeid en gerommeld mag worden. Met het invallende licht is dit een feest. Bij zoiets als thuiswerken ben je eveneens gebaat bij de lichtinval, om het humeur op peil en de moed erin te houden. De zolder met een nieuw dakraam tot thuiskantoor transformeren is dus een andere, veel gekozen optie. En natuurlijk is een extra bed in huis altijd handig, voor gasten die zijn blijven plakken of ver weg wonen. Een combinatie van de hierboven genoemde soorten kamers – denk aan een opklapbed – is dus een prima optie. Het is ronduit zonde om deze kamer alleen als opslag dienst te laten doen.