Hardinxvelder opgepakt voor seksueel misbruik

0
195
Foto: politie

REGIO – De politie heeft begin deze week zes mannen opgepakt voor jarenlang seksueel misbruik. Volgens het slachtoffer was ze slechts dertien jaar oud toen het misbruik begon. Dat hield aan tot ze negentien was en zou ook zijn gefilmd. De mannen zijn tussen de 30 en 59 jaar oud. Drie van de verdachten komen uit de regio: twee uit Vlaardingen en één uit Hardinxveld-Giessendam. De overige drie komen uit Den Haag. Een zevende verdachte zat al in de gevangenis. Een aantal van de verdachten kent elkaar.

Telefoons en laptops
De vrouw is nu 22 jaar oud en deed vorig jaar aangifte van misbruik en seksuele uitbuiting. Ze verklaarde dat de mannen haar vanaf haar dertiende tot haar negentiende hebben misbruikt. Hiervan zouden ook opnamen zijn gemaakt. Waar de vrouw vandaan komt en waar het misbruik plaatsvond, wil de politie niet zeggen. Bij huiszoekingen zijn tientallen telefoons en laptops in beslag genomen.

Een van de verdachten zit nog achter de tralies. De rest is op vrije voeten, maar blijft wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet. Rechercheurs van het Team Mensenhandel werken nauw samen met rechercheurs van de afdelingen Zeden van de politie-eenheden Den Haag en Rotterdam.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.