Kluis van Egelopvang gestolen

0
899
Egeltje nr. 417, foto: Egelopvang

PAPENDRECHT – In de nacht van zaterdag op zondag heeft een persoon de kluis van de Egelopvang aan de Admiraal de Ruyterweg gestolen. Dit gebeurde rond 00:30 uur. In de kluis zat een flink bedrag.

De diefstal werd pas dinsdag ontdekt door beheerder Ferry van Jaarsveld. Er waren namelijk geen sporen van braak. Nadat de politie langs was geweest, heeft Van Jaarsveld de videobeelden bekeken die waren gemaakt door de beveiligingscamera’s van de kinderboerderij, die zich precies naast de Egelopvang bevindt. Van Jaarsveld: “Rond half een maakt een persoon, waarschijnlijk een man, het hek open dat naar de opvang leidt. Hij moet hiervoor een code hebben gehad. De man maakt vervolgens de voordeur open. Ook hiervoor moet hij een code hebben gehad.”

Hier zat de kluis, foto: Hans Hulswit

Binnen moet de dader rechtstreeks naar de deur zijn gegaan waarachter zich de kluis bevond. Die was met een aantal bouten bevestigd aan de muur. De bouten zijn losgemaakt en de man heeft de kluis meegenomen.

Van Jaarsveld vertelt verder: “De dader zet de kluis voor het hek neer op de stoep en loopt weg. Een tijdje later keert hij terug met een scooter en neemt de kluis mee.”

Opgeschoren haar
De dader droeg een lange jas. Hij had opgeschoren haar. De scooter was lichtkleurig.

Het geld in de kluis was afkomstig van donaties. “Het was de opbrengst van de open dag,” vertelt de beheerder. “Een grote groep vrijwilligers was daar een dag lang voor in touw geweest.” Hij stelt dat het extra triest is dat geld gestolen is van een stichting die niet ruim bij kas zit.

Foto: Hans Hulswit

“We hebben tijdens onze open dag in april enorm hard gewerkt om donaties in te zamelen, zodat wij zieke en verzwakte egels kunnen blijven redden. Ook zetten wij ons dag in dag uit keihard in voor weerloze egels. En dan breekt er iemand in en steelt onze donatiepot en kluis… Wie doet nou zoiets?”, valt te lezen op de website.

Nog een zaak die Van Jaarsveld dwarszit: hoe is de dader aan de codes gekomen? Heeft iemand van binnenuit hem geholpen, bewust of onbewust? “Het geeft je een onprettig gevoel,” laat hij weten.

Wie iets gezien of gehoord heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Onze mediapartner Rijnmond heeft een korte reportage gemaakt. Die vind je hier.

Wie wil doneren kan dat doen via deze link.

Dit bericht is aangevuld op 26 juli om 17:00 uur.