Grote steun voor bestolen Egelopvang

0
648
Egeltje nr. 417, foto: Egelopvang

PAPENDRECHT – Er zijn veel mensen die meeleven met het wel en wee van de Egelopvang. Dit blijkt uit de opbrengst van een crowdfundingsactie die werd opgestart nadat een kluis met daarin een flink bedrag was gestolen. Het geld was bijeengebracht door vrijwilligers tijdens de open dag.

Op het moment van schrijven (donderdag 27 juli, rond 2 uur) hebben ruim 1100 personen een bedrag van ruim 19.000 euro gedoneerd. Beheerder Ferry van Jaarsveld is bijzonder blij met de grote steun die de Egelopvang heeft gekregen: “We hadden iets van duizend euro verwacht”, laat hij telefonisch weten. “Het was natuurlijk sowieso een sneue actie om de egelopvang te bestelen,” voegt hij eraan toe. De donaties blijken uit heel Nederland te komen.

Ferry van Jaarsveld

“Iedereen hier sloeg stijl achterover toen ze dit bedrag zagen. Iedere keer als ik na een uur of zo even kijk, is er weer duizend euro bij gekomen,” vertelt Van Jaarsveld.

Hulp komt niet alleen in de vorm van geld. Zo heeft de opvang al meerdere meldingen gekregen van mensen die beveiligingscamera’s willen doneren of beveiligingsbedrijven die hun service aanbieden. Dit om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. Van Jaarsveld: “Het is hartverwarmend. We waarderen alle steun enorm.”

De actie loopt nog tot het einde van het weekend, dus doneren kan hier nog steeds.