Handige tips voor op vakantie 

0
233

Het is weer de tijd van het jaar waar het in de winkelstraten vrij rustig is en iedereen lekker op vakantie is of nog gaat. Waar de één kiest voor een vakantie in eigen land, gaat de ander naar de zon in het zuiden van Europa. Welke plek je ook kiest, de juiste voorbereiding is in alle gevallen een must. Omdat er het nodige op je af komt voordat je daadwerkelijk vertrekt, hebben wij een aantal handige, maar ook praktische tips die het allemaal net even wat makkelijk maken voor je. Dit geldt niet alleen voor de voorbereiding van je vakantie, maar ook wanneer je op je bestemming bent. Dus ga je binnenkort op vakantie of ben je momenteel al aan het genieten, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen. De kans dat je er namelijk iets aan hebt, is vrij groot. 

Pak je koffer goed in 
Het moment dat de koffer van Thebagstore.nl ingepakt moet worden, is voor de meesten een moment waar ze enorm tegenop kunnen zien. Toch is het wel belangrijk om hier rustig de tijd voor te nemen, zodat je ook zeker weet dat je niets bent vergeten. Dit is niet alleen belangrijk om een stuk rust vooraf te creëren, maar ook voor wanneer je je koffer uitpakt op het moment dat je op je bestemming bent aangekomen. Wat we namelijk vaak zien, is dat mensen hun kleding opvouwen wanneer ze het in de koffer doen. Dat kan, maar zorgt wel voor flink wat kreukels. Een handige tip is dus om je kleding op te rollen, zodat je de kans op gekreukte kleding verkleint. Zo kun je niet alleen veel meer kwijt, maar voorkom je ook dat je eerst al je kleding moet zien glad te krijgen wanneer je iets wilt aantrekken. 

Neem een strandtas mee 
Een strandtas is een absolute aanrader voor wanneer je naar het strand gaat. Nog lang niet iedereen is hiervan overtuigd, maar je zult merken dat wanneer je er één keer een hebt gebruikt, je niet meer anders zou willen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het alles behalve prettig is om je vochtige handdoeken vol zand in je ‘goede’ tas te moeten doen bij de rest van je spullen. Kies je voor een goede strandtas, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Zo kun je je spullen gemakkelijker meenemen en hoef je niet bang te zijn dat alles vies wordt of vochtig. Ons advies is dus ook, ga je op vakantie en lig je iedere dag aan het strand, ga dan een rietentas kopen voor je handdoeken, zonnebrandcrème en wat boekjes om aan het strand te kunnen lezen. 

Zorg dat je huis goed wordt achtergelaten 
De boel de boel laten en zo de voordeur achter je dichttrekken is natuurlijk nooit verstandig om te doen, maar helemaal niet wanneer je op vakantie gaat. Zorg er daarom dus ook voor dat je de ramen en deuren goed sluit en ook even langs de buren gaat om ze te vertellen dat jullie er even een weekje niet zijn. Zo kunnen de buren je huis in de gaten houden en afhankelijk van de band met je buren, misschien ook direct even de planten water geven. Wel is het advies om je huis er bewoonbaar uit te laten zien, zoals bijvoorbeeld een leeg koffiekopje op de tafel te laten staan en een opengeslagen boek of tijdschrift, zodat het lijkt alsof er mensen zijn. Inbrekers observeren tegenwoordig namelijk vaak een aantal dagen je huis om te kijken of er een patroon valt te ontdekken en slaan daarna pas toe.