Klustips voor deze zomer 

0
129

Dit is een partnerbijdrage, aangeleverd door derden.

Met de zomervakantie in het verschiet, zijn er weer ontzettend veel mensen die heerlijk op vakantie gaan. Toch is er ook een groot deel, dat vakantiegeld gebruikt voor het verbouwen van hun woning. Waar de één een nieuwe keuken laat plaatsen, kiest de ander ervoor om zijn of haar tuin eens flink onder handen te nemen. Wat vooral belangrijk is, is dat je weet wat je doet, vooral wanneer je zelf voornemens bent om aan de slag te gaan. Stel dat je de kinderen hebt beloofd hun kamer een make over te geven, maar je tot de conclusie komt dat de muren niet zo glad zijn als bij behangklaar nieuwbouw, dan staat je natuurlijk nog een flinke klus te wachten. Zo kun je ervoor kiezen de muren te beplakken met renovlies behang, maar is dunpleister ook een optie. Genoeg om rekening mee te houden dus. Om ook jouw klus tot een succesvol einde te brengen, hebben we een aantal klus tips voor je. 

Ga voor een nieuwe kleur op de muur 
Wanneer jij het gevoel hebt dat je woonkamer toe is aan iets nieuws, dan doet een nieuw kleurtje op de muren vaak al wonderen. Wel is het belangrijk dat je vooraf even goed nadenkt welke kleur past bij de rest van je interieur en ook kijkt naar de staat van de muren. Stel dat de muren de nodige scheurtjes en oneffenheden hebben, dan is dunpleister aanbrengen op de muur om de muur glad te strijken een absolute noodzaak. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar het uitbesteden aan een goede stukadoor is dan wellicht een betere optie. zijn de oneffenheden relatief klein en bijna niet zichtbaar, dan kun je ook kiezen voor renovlies behang, een type behang dat je vervolgens in iedere gewenste kleur kunt sauzen. 

Ga met de tuin aan de slag 
In de zomer willen we natuurlijk het liefst lekker kunnen genieten van onze tuin. Waar de één het liefst een overkapping heeft en een onderhoudsvrije tuin, kiest de ander voor een tuin vol prachtige bloemen en planten. Belangrijk is dus wel om van tevoren te bepalen waar je voorkeur ligt. Stel dat je van plan bent een overkapping te plaatsen, dan moet je er wel rekening mee houden dat je in de zomermaanden niet de enige bent en de kans bestaat dat het wat lastiger is om alle materialen te kunnen verkrijgen. Wil je graag een bedrijf inschakelen, dan wordt het vaak ook erg lastig, aangezien de zomerperiode vaak al helemaal is volgepland. 

Onderhoud in en rondom je huis 
Om ervoor te zorgen dat je niet voor flinke onvoorziene kosten komt te staan, is goed onderhoud aan je woning ook belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen de boeien te reinigen, maar kun je ook kijken wat er in huis allemaal nog moet gebeuren. Stel dat je voornemens bent de muren te stucen, dan is het raadzaam meerdere stukadoorsbedrijven te benaderen om te kijken wat ze je te bieden hebben. Het zou natuurlijk zonde zijn om zelf aan de slag te gaan en het eindresultaat dusdanig dramatisch is, dat je alsnog een vakman nodig hebt, waardoor de kosten enorm kunnen oplopen.