MerweRTV heeft nieuw bestuur

0
282

SLIEDRECHT – Na ruim 6 maanden van letterlijke radiostilte kan MerweRTV, de omroep van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, weer de lucht in. Dit staat te lezen op de website van de omroep. Afgelopen vrijdag is door de Rechtbank Rotterdam een nieuw bestuur benoemd.

Het bestuur is direct gestart met de technische voorbereidingen en vanaf nu is er weer muziek te horen op de oude frequentie. Het bestuur belooft dat de programmering zo snel mogelijk wordt hervat. Men voegt eraan toe dat dit zowel oude, als nieuwe programma’s zal betreffen.

Het bestuur streeft ernaar vanaf 1 november weer (live) programma’s te brengen op radio en tv.

MerweRTV was sinds maart uit de lucht na een hoog oplopend conflict, waarbij een technisch medewerker besloot tijdens de uitzending apparatuur te verwijderen, waardoor er niet meer kon worden uitgezonden. Onderdeel van het conflict was dat een groep medewerkers zelf een bestuur wenste te vormen en daarbij het oude bestuur aan de kant wilde zetten. Na een aanmeldprocedure voor nieuwe bestuursleden heeft de rechtbank deze groep nu in het gelijk gesteld en tot bestuur benoemd.

Reactie bestuur MerweRTV
In een reactie stelt het nieuwe bestuur van de omroep dat de inhoud van voorgaande alinea niet juist is. Volgens het huidige bestuur was er geen rechtsgeldig bestuur meer, nadat de zittingstermijn van het oude bestuur was verlopen. De rechter heeft hier nu duidelijkheid in gebracht.