Kant-en-klare meubels vs. maatwerk meubels voor je interieur 

0
188

Bij het inrichten van je woning moeten er veel belangrijke beslissingen genomen worden. Eén van die belangrijke beslissingen die je moet nemen, is welke meubels je graag voor je interieur wilt hebben. Kies je bijvoorbeeld voor kant-en-klare meubels of voor een maatwerk interieur? Wij zetten een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de beste optie voor jouw interieur.  

Een aantal jaren geleden zagen de interieurs van woningen er vaak hetzelfde uit. En wanneer je een rondje op de meubelboulevard liep, kwam je veelal dezelfde meubels tegen. Verkrijgbaar in maar een paar maten of kleuren. Maten en kleuren die dan weer net niet aan de individuele wens van jou als klant voldoen.  

Prijs vs. waarde
De meeste kant-en-klare meubels hebben vaak een meer betaalbare prijs dan op maat gemaakte meubels. Dus, heb je een beperkt budget? Dan bieden kant-en-klare meubels een goede oplossing voor jou. Maar, hebben deze meubels ook dezelfde waarde als maatwerk meubels? Nee, maatwerk meubilair past bij jouw persoonlijke smaak, de stijl van je woning en precies in de door jou beoogde ruimte of op de door jou beoogde plek. Maatwerk heeft dus meer waarde, zelfs als de prijs hoger ligt.  

Kwaliteit en afwerking 
Natuurlijk zijn er kant-en-klare meubels van een goede kwaliteit en met een goede afwerking. Maar dit is niet altijd het geval. Wanneer meubels op een ambachtelijke manier gemaakt worden, is deze kwaliteit bij elke stap gegarandeerd. Kant-en-klare meubels worden vaak geproduceerd door machines, hierdoor neemt het maken van deze meubels minder tijd in beslag, maar is de afwerking vaak wel grover.  

Uniek vs. massaproductie 
Bij massaproductie wordt hetzelfde item met hetzelfde ontwerp duizenden keren (machinaal) gemaakt. Hierbij is ook de maatvoering standaard, terwijl de kamers en ruimtes in huizen dat niet altijd zijn. Heb je een onhandig gevormde ruimte, een schuin dak of veel hoekjes en nisjes? Dan passen ‘gewone’ meubels niet goed. Maatwerk is daarentegen uniek en past zich aan iedere ruimte aan. Het aanpassingsvermogen van maatwerk kasten, deuren op maat, horren op maat of maatwerk raamdecoratie is groot.  

Soms is standaard gewoon net niet goed genoeg 
Kant-en-klare meubels zijn perfect wanneer je iets specifieks zoekt. Maar bij het inrichten van jouw droomhuis is standaard soms gewoon net niet goed genoeg. Je wilt dat jouw droomhuis gewoon helemaal van jou is. Maatwerk helpt je om jouw visie, jouw droom, in werkelijkheid om te zetten.  

Daarnaast zijn de mogelijkheden qua maatwerk echt eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om op maat te maken. Het houdt dus niet op bij een inloopkast of een keuken op maat.  

Maatwerk: van interieurbouwer tot bouwmarkt 
Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen die maatwerk meubels te bieden hebben? Dan kun je kiezen voor een interieurbouwer of een bouwmarkt. In de omgeving van Papendrecht vind je bijvoorbeeld Hubo Bleskensgraaf of Hubo Streefkerk. Ga gewoon langs bij een Hubo bij jou in de buurt en laat je helpen door ons vakteam. Van opmeten tot monteren: #Hubohelpt!