Jongetje (9) dood gevonden in Hardinxveld

0
480

REGIO – In een huis in de Prinses Marijkestraat in Hardinxveld-Giessendam is zaterdagochtend een dood kind gevonden. Het gaat om een 9-jarig jongetje. Zijn moeder (36) is aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind.

De politie kreeg rond 08:45 een melding dat er iets mis was in het hoekhuis in de Prinses Marijkestraat. De melding werd gedaan door een bekende van de familie. In het huis werd daarna het dode kind gevonden.

De moeder had medische hulp nodig. “Die heeft ze gekregen. Toen haar toestand stabiel was, is zij aangehouden”, zegt een politiewoordvoerder. Een forensisch team van de politie onderzoekt de woning op sporen. Volgens de woordvoerder zal dat ‘nog geruime tijd duren’.

Enorme impact
Een omwonende vertelt dat hij rond 09:00 uur wakker werd gemaakt door zijn vrouw. “Toen ik naar buiten keek, zag ik dat de straat vol politiewagens stond.”

Volgens hem was de verdachte gescheiden en woonde ze ongeveer een half jaar in het huis. “Ik ken haar als een vriendelijke vrouw. Ik kan me niet voorstellen dat je zoiets doet”, verzucht hij. “Dit heeft enorme impact.” Een andere buurtbewoner is ook verbouwereerd. “Hoe wanhopig moet je geweest zijn?”, vraagt ze zich hardop af. “Ik ben er kapot van.”

Weer een ander meldt dat het jongetje ‘bijzonder druk’ was. Hij zou niet naar school zijn gegaan en thuisonderwijs hebben gekregen. “Zijn moeder was bezig om een plekje voor hem te vinden in het speciaal onderwijs.”

Reactie burgemeester Heijkoop
Dirk Heijkoop, de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam, zegt in een reactie intens mee te leven met de directe familie en naasten. “Alle aandacht en zorg gaat nu uit naar hen. Ik wens hen veel sterkte en moed bij het verwerken van wat hen overkomen is.”

Heijkoop zegt dat gemeente begrijpt het veel impact op de gemeenschap. heeft. “Graag staan wij klaar voor de direct betrokkenen en hun familie om hen de juiste ondersteuning aan te bieden.”

Dit artikel is aangepast op 7 oktober om 18:13 uur.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.