Burgemeester opent Week van de Veiligheid

0
434
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel heeft maandagmorgen de Week van de Veiligheid geopend. Dit gebeurde op de Markt in aanwezigheid van een aantal ‘partners’ die bij de veiligheid in Papendrecht betrokken zijn. Zo waren er vertegenwoordigers van de politie, BOA’s en Veilig Papendrecht.

In een korte toespraak gaf Van Driel aan dat het belangrijk is dat bewoners de weg weten naar de verschillende organisaties die zich met veiligheid bezighouden.

De Week van de Veiligheid is een landelijk evenement, waar Papendrecht dit jaar voor het eerst aan meedoet. De week duurt tot en met vrijdag 13 oktober.

Foto: Hans Hulswit

Er vinden activiteiten plaats op vijf verschillende dagen. Tijdens die activiteiten komen onderwerpen als fysieke veiligheid, digitale veiligheid en ondermijning aan de orde. Maandag kan men wijkagenten ontmoeten, alsook gemeentelijke toezichthouders en de vrijwilligers van Veilig Papendrecht. Ook kan men een kijkje nemen in het Mobiele Media Lab van de politie. Hier kan mijn zijn kennis testen van digitale misdaad.

Dinsdag kan men zijn kennis testen en een bezoek brengen aan de ondermijningsbus op de Markt. Woensdag staat in het teken van de digitale veiligheid. Men kan zich inschrijven via veiligheid@papendrecht.nl. Woensdag en donderdag kan iedereen die van een mes af wil, zijn/haar steekwapen inleveren tussen 18:30 en 21:00 uur aan Boeieraak 1. Dit kan anoniem en zonder straf: de gemeente en politie registreren geen gegevens.