Vredesvlag wappert bij gemeentehuis na gebeurtenissen in Israël

0
237

PAPENDRECHT – Bij het gemeentehuis wapperde vandaag de internationale vredesvlag. Deze hing op dep laats van de vlag van de EU.

De vredesvlag is opgehangen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Israël en de Gazastrook. Op de website verklaart de gemeente hierover: “De vreselijke gebeurtenissen in Israël raken ook veel Papendrechters, hun familie en naasten. Deze situatie doet ons beseffen op hoeveel plekken ter wereld onschuldige burgers in een oorlogssituatie zitten of te maken krijgen met terreur. Onze gedachten zijn bij hen. Vanaf dinsdag 10 oktober wappert de vredesvlag voor ons gemeentehuis.”

De SGP in Papendrecht betreurt de keuze voor de vredesvlag. Op de Facebookpagina van de partij geeft men aan dat de gemeente de Israëlische vlag had moeten laten wapperen. “Na het gruwelijke geweld van Hamas tegen honderden Israëlische burgers past slechts één reactie: wij staan achter Israël!”, zo stelt men.