Fit-Kidz snapt voorwaardelijke boetes niet: ‘Vrijwel alle tekortkomingen opgelost’

0
622

PAPENDRECHT – Fit-Kidz heeft deze week voorwaardelijke boetes van ruim 60 duizend euro opgelegd gekregen door de gemeente Papendrecht. Bij twee locaties van de Buitenschoolse Opvang zouden meerdere malen overtredingen zijn vastgesteld. De organisatie reageert hierop verbolgen, volgens een verhaal in Het Kontakt/Klaroen deze vrijdag. Volgens Fit-Kidz zouden vrijwel alle problemen inmiddels zijn opgelost.

Het Kontakt sprak met directeur Dani Munoz, die vertelt dat de organisatie dat ook heeft “aangegeven bij de GGD en de gemeente, met de nodige bewijsstukken. En daar hebben we een ontvangstbevestiging van gekregen, maar toch wilden ze het persbericht naar buiten doen over de voorwaardelijke boete die ze ons opgelegd hebben.”

De GGD constateerde dat Fit-Kidz zich structureel niet houdt aan de Wet Kinderopvang. Enkele voorbeelden:
-op de locaties is onvoldoende geschoold personeel aan het werk;
-er zijn zorgen over het pedagogisch klimaat;
-het veiligheids- en gezondheidsbeleid wordt niet nageleefd;
-ouders worden onvoldoende geïnformeerd;
-er is geen goede klachtenregeling.

‘Op punten tekort geschoten’
Munoz geeft tegenover Het Kontakt toe dat Fit-Kidz ‘op punten’ tekort is geschoten. Zo heeft men het laatste inspectierapport niet op de website gepubliceerd en zou personeel verkeerd zijn ingezet. Muoz ontkent overigens dat er onvoldoende gekwalificeerd personeel aanwezig zou zijn.

Munoz heeft vooral bezwaar tegen het feit dat de gemeente over de opgelegde voorwaardelijke boete heeft gepubliceerd, terwijl volgens hem vóór de publicatie van het persbericht al was aangegeven dat 90 procent van de tekortkomingen opgelost was. Hij gaar er vanuit dat alles in orde zal zijn als de GGD over twee weken opnieuw komt inspecteren.

Inmiddels is Munoz in gesprek gegaan met alle betrokken ouders. Volgens hem tonen de ouders ‘100 procent tevredenheid’.

Bron: Het Kontakt/Klaroen