OP stelt opnieuw vragen over inkorten lijn 4/14

0
190
Foto: Daniel Bleumink

PAPENDRECHT – De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft opnieuw vragen gesteld over het schrappen van buslijn 4/14 in de wijk Wilgendonk.

Tijdens de commissievergadering van 4 oktober had de partij enkele vragen gesteld over de wijziging in de dienstregeling van Qbuzz, die op 10 december ingaat.

“Een aantal oudere mensen heeft bij ons aan de bel getrokken”, meldt Ruud Lammers van OP. “Want zij wonen in de Wilgendonk en deze buslijn is de enige lijn die vanaf de Wilgendonk naar het centrum van Papendrecht rijdt en weer terug. Dat alles gaat met de nieuwe dienstregeling vervallen. En dat is een groot gemis.”

Ruud Lammers vraagt zich af hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat de ouderen in de wijk Wilgendonk, die geen auto (meer) rijden, toch hun mobiliteit houden en niet het gevaar lopen in een isolement te geraken.

Met de toezegging van de wethouder, gedaan tijdens de genoemde vergadering, dat hij in overleg zal gaan met provincie en de zorgen van de gemeente zal overbrengen, kan OP niet zoveel. “Wat is het perspectief op korte termijn?”, wil Ruud Lammers van OP weten.

Dit is een artikel van Hans Huisman voor Het Kontakt/Klaroen.