College ziet geen reden voor gesprekken over Midden-Oosten

0
211

PAPENDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders ziet voorlopig geen reden om gesprekken te faciliteren tussen verschillende bevolkingsgroepen in Papendrecht die zich verbonden voelen met een van de partijen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Dit bleek tijdens het vragenkwartiertje van de raadsvergadering afgelopen donderdag.

Chris Grimmius had een vraag hierover ingediend namens GroenLinks en de Partij van de Arbeid. De vraag werd beantwoord door burgemeester Margreet van Driel en wethouder Jaco van Erk. Van Driel, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, liet weten dat er in de beginperiode extra toezicht was geweest bij het Joods monument, maar dat dit extra toezicht was beëindigd en dat er geen andere relevante signalen waren binnengekomen.

Ook wethouder Jaco van Erk stelde dat er zonder ‘directe aanleiding’ geen stappen zouden worden gezet. Grimmius vroeg in tweede instantie nog wat zo’n directe aanleiding zou zijn, maar hier kon de wethouder naar eigen zeggen niet op vooruit lopen. Volgens Grimmius zouden er gesprekken tussen betrokkenen moeten komen voordat er een directe aanleiding was.