Matras vat vlam in flatgebouw Dordrecht

0
168
Archieffoto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – In de hal van een flatgebouw aan de Witte de Withstraat in Dordrecht heeft zondagavond een brandend matras voor flink wat consternatie gezorgd. Meerdere bewoners werden door de brandweer via hun balkons naar buiten geholpen. Ook een cavia, een vogel en een aantal honden werden gered. Eén bewoner moest naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

De brandweer kon de brand snel blussen en bewoners konden daarna weer terug naar huis. De matras lag op een plek waar nog meer spullen van bewoners opgeslagen stonden. De brandweer waarschuwt dat het niet de bedoeling is om spullen op te slaan in gangen of portieken. Als er brand ontstaat, kan dat een vluchtweg versperren.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.