Ook Papendrecht krijgt Kinderkrant

0
264
Foto: website Kinderkrant Drechtsteden

PAPENDRECHT – Uiterlijk aan het begin van volgend schooljaar krijgt Papendrecht een Kinderkrant. Dit blijkt uit een antwoord van het college van B&W. De fractie van D66 had hierover vragen gesteld.

De Kinderkrant Drechtsteden wordt gebruikt op scholen binnen de Drechtsteden om kinderen uit groep 5 tot met 8 te stimuleren (meer en met meer plezier) te gaan lezen én meer binding te krijgen met de regio en hun eigen woonplaats De Kinderkrant verschijnt op dit moment in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Sliedrecht. In Papendrecht verschijnt de krant dus nog niet.

Volgens het college raakt de Kinderkrant Drechtsteden “veel verschillende maatschappelijke vlakken, zoals Jongeren Participatie, bevordering leesvaardigheden, gezond leven, beroepsoriëntatie (kansrijke beroepen passend bij het karakter van de regio), inclusiviteit, duurzaamheid en veiligheid. Dat deze thema’s passen binnen de gedachte van Smart Delta Drechtsteden, blijkt wel uit het feit dat zij (betalend) partner is van de Kinderkrant Drechtsteden” en hier ook adverteert.

De gemeente heeft voorlopig geld beschikbaar gesteld voor de periode januari 2024 tot en met juli 2025. Aan het einde van deze periode zal er samen met de organisatie van de Kinderkrant Drechtsteden en het primair onderwijs een evaluatie plaatsvinden.