Sinterklaasintocht Zwijndrecht op laatste moment omgegooid vanwege protest

0
584
Foto: archief Rijnmond

ZWIJNDRECHT – De Sinterklaasintocht in Zwijndrecht is een enkele dag voor het evenement omgegooid. De reden daarvoor is een aangekondigde demonstratie van Kick Out Zwarte Piet.

Met de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet kon de veiligheid niet gegarandeerd worden, laat de organisatie Stichting Intocht Sint Nicolaas weten. Om de intocht toch te laten doorgaan neemt de gemeente nu de organisatie over. In tegenstelling tot het oorspronkelijke plan komt Sinterklaas zaterdag niet aan per schip. Nu is er zaterdag een feestelijk onthaal op het Raadhuisplein, bij het gemeentehuis.

Zwart of niet?
De gemeente laat weten dat Kick Out Zwarte Piet geen reden meer heeft om te protesteren. Wat daarmee wordt bedoeld is nog niet duidelijk. Het zou kunnen betekenen dat er dit jaar geen volledig Zwarte Pieten meer ingezet worden, maar dat wil de woordvoerder nog niet bevestigen. Vorig jaar waren de Pieten in Zwijndrecht nog volledig zwart.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.