Klusjesman villamoord langer vast

0
180
Foto: Rijnmond

REGIO – Klusjesman Cor de J., die wordt verdacht van de zogeheten villamoord in Kinderdijk, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht donderdag besloten.

De J. zou in december 2022 een 74-jarige man hebben doodgeschoten. Dat gebeurde in een villa aan de Puntweg in Kinderdijk. De bewoonster van de villa is de vriendin van de doodgeschoten man. Zij heeft De J. aangewezen als de schutter. Er zijn ook schotresten op zijn kleding gevonden. Maar of die iets met de moord te maken hebben, staat nog niet vast.

De 78-jarige verdachte ontkent de moord. De J. gaat volgende maand naar het Pieter Baan Centrum, waar wordt onderzocht of hij een geestelijke stoornis heeft. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak zal vermoedelijk in het voorjaar van 2024 zijn.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.