Inbreker wordt op heterdaad betrapt en vlucht sloot in

0
170
Foto: politie Drechtsteden Buiten

REGIO – Aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht is zondagochtend rond 04.30 uur een inbreker bij een winkelpand op heterdaad betrapt. De kassa lag al op straat toen een getuige de inbraak zag, meldt de politie op Facebook. De inbreker ging er met hoge snelheid vandoor in een auto.

Agenten kwamen de auto al snel tegen en probeerde hem te stoppen. De inbreker negeerde het stopteken, de achtervolging eindigde in Heerjansdam toen de vluchtauto werd geramd. De inbreker ging er vervolgens te voet vandoor.

In zijn wanhopige ontsnappingspoging dook de inbreker, ondanks de vrieskou, de sloot in. Vervolgens probeerde hij via het naastgelegen weiland te ontsnappen, maar dat wisten agenten te voorkomen. Ze gebruikten hierbij hun stroomstootwapen. De man kon hierbij worden aangehouden.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.