Veel belangstelling voor inloopbijeenkomst over PFAS: Video

0
377
v.l.n.r.: Arjan Kosten (Papendrecht), Tanja de Jonge (Dordrecht), Roelant Bijderwieden (Sliedrecht), Jan Lock (Molenlanden)

REGIO – Woensdagmiddag vond er in het gemeentehuis van Papendrecht een inloopbijeenkomst plaats over de PFAS-vervuiling. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeenten Molenlanden, Sliedrecht, Dordrecht en Papendrecht.

Deskundigen van diverse organisaties waren aanwezig, zoals de GGD en de Milieudienst. Iedereen kon binnenlopen om vragen te stellen. Ook werden er presentaties gegeven.

Een flink aantal mensen kwam tussen 16 en 20 uur langs om nadere informatie in te winnen. Inwoners blijken nog veel vragen hebben over de vervuiling van de leefomgeving met PFAS. Men wilde bijvoorbeeld weten of ziekten die zich voordeden in de familie veroorzaakt zouden kunnen zijn door PFAS. Ook vragen over zwemwater, eieren en moestuinen werden regelmatig gesteld.

De betrokken wethouders van de vier gemeenten, Arjan Kosten (Papendrecht), Tanja de Jonge (Dordrecht), Roelant Bijderwieden (Sliedrecht) en Jan Lock (Molenlanden), toonden zich tevreden over de middag. Zij sloten zeker niet uit dat er nog meer van deze informatiemiddagen zouden volgen.

Donderdagavond is er in Papendrecht een besloten raadsvergadering over Chemours.