Inzamelingsactie voor door brand getroffen gezin Stellingmolen

0
364
Stellingmolen, archieffoto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Bijna alles zijn ze kwijt: de familie Borremans-Pinas werd op 19 december overvallen door een brand in hun woning aan de Stellingmolen. Om het gezin een nieuwe toekomst te geven, is een crowdfundingsactie opgezet.

De schoonzus van de familie, Franka Adeyinka, heeft het initiatief voor de actie genomen. “Op 19 december sloeg het noodlot toe bij het gezin van mijn schoonzus. De familie Borremans-Pinas (6 kinderen van wie 5 aanwezig), verloor bijna alles in een verwoestende woningbrand. Het is een wonder dat ze er allemaal tijdig uit zijn gekomen. Helaas heeft hun geliefde kat Louis het niet gered”, vertelt ze op internet. “Het huis, ooit een bron van warmte en veel liefde, is onbewoonbaar verklaard en het gezin staat voor een immense uitdaging om hun leven opnieuw op te bouwen. Overvallen door deze onverwachte tragedie heeft dit gezin onze steun hard nodig bij het herstellen van hun thuisbasis.”

Reeks van explosies
De brand in de woning werd veroorzaakt door een explosief. De deur en meerdere ramen vlogen door de klap eruit en door de brand raakte ook de hal van de woning zwaar beschadigd. De burgemeester sloot de woning voor twee weken. Eerder dit jaar ging er ook al een explosief af aan de Stellingmolen, maar dat was in een ander gedeelte van de straat.

Op woensdagochtend stond de teller van de inzamelactie op ruim 1600 euro. Het doel van de actie is 50.000 euro ophalen. De actie is te vinden via gofundme.com.

Foto: Gofundme

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze collega’s van RTV Dordrecht.