Storm Henk: KNMI geeft code geel af

0
217
Archieffoto: Rijnmond

REGIO – De eerste storm raast nu over onze regio: storm Henk. Het KNMI geeft code geel af in de regio, dinsdagavond tussen 20:00 en 04:00 uur ’s ochtends woensdagmorgen. Ook in onze regio kan het gaan stormen, met windstoten tot 110 kilometer per uur.

Nadat het er eerder op leek dat onze regio maximaal windkracht 8 te verwerken zou krijgen, kan dat volgens Rijnmond-weerman Ed Aldus toch oplopen tot windkracht 9. “Bij windkracht 9 is er sprake van storm”, zegt hij.

Volgens de weerman ligt het zwaartepunt in het midden van de avond. “Later op de avond neemt de wind alweer wat in kracht af.”

Code geel
’s Avonds en ’s nachts geldt code geel, dat betekent: wees alert. “Eigenlijk zegt code geel in deze tijd van het jaar niet zoveel”, begint Aldus. “Het is meer een huis-tuin-en-keukenwaarschuwing. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om met een lege vrachtwagen de weg op te gaan vanavond”, vertelt hij.

Dit bericht is aangepast op 2 januari om 22:30 uur.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.