Nieuw zwembad Alblasserdam wordt gevuld met water en dat duurt maar liefst 2 weken

0
206
Wethouder Freek de Gier bij het bad in Alblasserdam © Rijnmond

ALBLASSERDAM – Sport Centrum Blokweer in Alblasserdam had bijna twee jaar geen zwembad, maar daar komt langzaam verandering in. Met de nadruk op langzaam, want sinds tweede kerstdag zijn man en macht bezig om het water terug in het bad te krijgen. De opening staat pas gepland voor eind januari. Hoe kan dat?

Vorig jaar is de roestvrijstalen kuip in het voorjaar vervangen door een betonnen bak, nadat bleek dat de kuip was gaan roesten. Sindsdien moesten Alblasserdamse zwemmers het even zonder doen. Tot nu. “We staan te springen om er weer in te mogen”, zegt Dennis Batenburg, manager van De Blokweer.

Medewerkers zijn sinds de kerst al bezig om het bad te vullen en hopen dat komend weekend af te ronden. Kerst is al bijna anderhalve week geleden, waarom duurt dat toch zo lang? Er liggen meerdere grote slangen in het water, dus daar kan het niet aan liggen.

Volgens Blokweer heeft het te maken met de waterdruk. “We moeten voorzichtig zijn, want als er te veel druk op de tegels komt, kunnen zij het niet aan. Je kan niet het water van een bad van 2 meter en 60 centimeter diep gelijk erin doen, anders gaat het kapot.”

Desinfectiemiddel
Als het water er hopelijk na dit weekend in zit, is het nog niet klaar. “Het chloor moet er daarna nog bij, de pH-waarde moet op orde zijn net zoals de temperatuur. Een desinfectiemiddel moet er ook nog bij.” Het neerzetten van de startblokken, de ruimte eromheen schoonmaken en de bouwspullen opruimen staan daarna op het programma.

Als dát allemaal achter de rug is, kan het zwembad na bijna twee jaar weer open. De kinderen hebben hun zwemdiploma’s in andere baden in de buurt gehaald. Zij mogen op 24 januari de eerste plons maken. Als alles goed gaat, kan de Blokweer op 29 januari weer open voor alle zwemliefhebbers.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.