Papendrechtse uithaler aangehouden

0
402
Foto: zeehavenpolitie

REGIO – De politie heeft vannacht in de Rotterdamse haven negentien uithalers aangehouden. Twee van hen komen uit onze regio: een 17-jarige Papendrechter en een 18-jarige inwoner van Alblasserdam.

Een uithaler is iemand die in opdracht van criminelen drugs uit containers haalt.

De Papendrechter werd samen met 18 andere uithalers aangehouden in een zogenoemde ‘Trojaanse container’.Daarbij stappen de uithalers buiten de haven in een container. Ze worden dan het haventerrein opgereden en stappen daar uit, op zoek naar een container met drugs. De vrachtwagenchauffeur die de 19 verdachten vervoerde, is een 51-jarige man uit Bosnië. Hij is ook aangehouden.

De actie vond plaats op de Maasvlakte en werd uitgevoerd door de douane en de zeehavenpolitie. Er werd ook voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke uithaler aangehouden: een 18-jarige vrouw uit Rotterdam. Verder werden er 6 minderjarigen gearresteerd.

Sinds eind december is er een toename te zien van het aantal arrestaties van uithalers in de haven. Woensdag hield de politie ook al zeven uithalers aan in de Rotterdamse haven. Vijf van hen waren minderjarig.

Er zijn sinds eind vorig jaar ook meerdere drugsvondsten gedaan, waaronder een vangst van 1.200 kilo cocaïne in een bananencontainer.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.