ASz en Rivas ‘verstevigen’ samenwerking

0
100
Foto: Jordy Nijenhuis

REGIO – Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rivas Zorggroep hebben beide de wens uitgesproken om op korte termijn de al bestaande samenwerking te ‘verstevigen’. Dit staat te lezen op de website van Rivas. Zij werken volgens Rivas “als buren al goed samen”.

Beide organisaties verwachten dat “intensiever samenwerken het gemakkelijker maakt om onder meer aan de stijgende zorgvraag te kunnen blijven voldoen en zo veel mogelijk specialistische zorg voor de regio te behouden”. Ook denkt men dat het makkelijker wordt om “nieuwe zorgconcepten te ontwikkelen, zorgprofessionals aan te trekken en te behouden”. Ook samenwerking op het gebied van vastgoed, apparatuur en ICT biedt voordelen.

Beide instanties starten daarom begin dit jaar een vooronderzoek naar de meerwaarde van nauwer samenwerken, de doelen, de kansen en bedreigingen en de beste vorm waarin een intensievere samenwerking kan worden gegoten.

De ideale vorm wordt gekozen vanuit de kansen en mogelijkheden, zo verklaart Rivas op de website. Een juridische fusie wordt daarbij niet uitgesloten.