Agenten proberen hond te vangen op de A16

0
115
Foto: Google Streetview

REGIO – Een hond heeft woensdagochtend voor problemen gezorgd op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De herder was ontsnapt en liep kriskras over de snelweg. Meerdere rijstroken werden gesloten en een team agenten probeerde de hond te pakken te krijgen. Uiteindelijk heeft de hond zelf de snelweg verlaten.

Meerdere bestuurders belden de politie toen zij de hond zagen. De snelweg richting Dordrecht werd eerst helemaal afgesloten door Rijkswaterstaat. De rechterrijstrook werd later weer vrijgegeven. Politie en Rijkwaterstaat hebben kilometers achter de loslopende herder op de A16 aangezeten.

Na verloop van tijd koos de hond ervoor om de snelweg weer te verlaten. Hij is inmiddels weer herenigd met zijn baasje. Hoe de hond op de snelweg terecht kon komen, is niet bekend.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.