Grote vertraging na ongeluk A15

0
202
Twee rijstroken zijn dicht door het ongeluk. © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

REGIO – Een ongeluk heeft donderdagochtend voor een enorme file gezorgd op de A15. Tussen Gorinchem en Europoort ontstond vertraging van ruim anderhalf uur. Dat komt door een ongeluk dat om iets voor 07:00 uur is gebeurd. Daardoor zijn twee rijstroken donderdagochtend dicht geweest.

Het gaat om een ongeluk waar vijf voertuigen bij betrokken zijn, vertelt een medewerker van Rijkswaterstaat. Door het ongeluk was slechts één rijstrook open. Rond 07:50 uur zijn de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Sindsdien is de file afgenomen en is het zwaartepunt verschoven. Rond 08:45 uur was de vertraging nog zo’n 25 minuten tussen Papendrecht en Ridderkerk. Halverwege de ochtend was de situatie weer normaal.

Het is nog onduidelijk of inzittenden van de betrokken auto’s gewond zijn geraakt door het ongeluk. Door dit ongeluk was het ook druk op de A16. Zowel uit de richting Dordrecht als uit de richting Rotterdam stonden files.

De berger op de A15.
© Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.