Grote band in oude woonboerderij in Hoornaar, dak ingestort

0
198

ALBLASSERWAARD – In een woonboerderij in het dorpje Hoornaar in de gemeente Molenlanden is zaterdagochtend brand uitgebroken. De brand was lange tijd lastig te bestrijden, omdat de vlammen onder het dak aan de achterzijde van het gebouw zaten.

Meer dan drie uur nadat de brand was uitgebroken, stortte het dak in. Dat zorgde ervoor dat de brandweer beter kon blussen. De situatie leek daardoor onder controle te zijn. Om 13:40 uur was de brandweer nog bezig met blus- en sloopwerkzaamheden, enkele brandweerwagens waren toen teruggekeerd naar de kazerne.

De brandweer rukte ’s ochtends vroeg massaal uit, ook omdat naast de woonboerderij een antiekboerderij met een rieten dak staat. Uit voorzorg werd ook het Rieten kap Brandbestrijdingsteam uit Utrecht ingeschakeld. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar dat gebouw.

De woonboerderij staat aan de Lage Giessen, op ongeveer een kilometer van het centrum van Hoornaar. Op beelden is te zien dat het om een woonboerderij uit 1898 gaat.

Geen gewonden
Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen. De bewoners van het pand zijn nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De achterkant van het pand is met een kraan gesloopt om af te blussen.

Foto’s van deze brand zijn te bekijken bij onze mediapartner Klokradio.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.