Bewakingsbeelden van in brand steken gestolen auto in Stellingmolen

0
170
Foto: Rijnmond

PAPENDRECHT – Het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond heeft beelden getoond van een brandstichting in Papendrecht. Daarop is de dader duidelijk in beeld.

Een in Breda gestolen personenauto gaat in Papendrecht in vlammen op. Een brandstichter is daarvoor verantwoordelijk. Hij is duidelijk gefilmd en uiteraard wordt hij gezocht, laat Bureau Rijnmond weten.

Gestolen
De eigenaar van de auto merkt op 12 augustus op dat zijn wagen niet meer staat op de plek waar hij hem geparkeerd heeft en maakt melding van diefstal. Een dag later is op camerabeelden is te zien hoe een man de auto in Papendrecht op een parkeerplaats parkeert. Daarna overgiet hij het voertuig met een brandbare stof en brengt ‘m op afstand tot ontploffing.

De politie bracht al eerder beelden naar buiten van het voorval, maar daarop was de dader nog onherkenbaar gemaakt. Omdat de dader zich niet gemeld heeft of is aangegeven, wordt hij nu herkenbaar getoond.

Op de nieuwe beelden is te zien dat de verdachte op zondag 13 augustus 2023 aan de Stellingmolen uit een Hyundai 120 SW, stapt. Hij rommelt wat en giet vervolgens een vloeistof uit een jerrycan over de auto. Daarna gooit hij een voorwerp naar binnen en vlucht. Korte tijd later ontploft er iets en staat het voertuig meteen in lichterlaaie.

De vlot aanwezige brandweer blust de brand snel maar toch raken andere auto’s beschadigd. Het is nog onduidelijk of de brandstichter de auto ook tussen donderdag 10 en zaterdag 12 augustus heeft gestolen. Wie herkent de man?

De beelden zijn hier te zien.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.