Kinderkrant verschijnt nu ook in Papendrecht

0
160
Foto: website Kinderkrant Drechtsteden

PAPENDRECHT – De Kinderkrant Drechtsteden is vanaf vandaag ook in Papendrecht beschikbaar. De krant wordt verspreid op de basisscholen. Leerlingen in groep 5 t/m 8 kunnen zo 10 keer per jaar lezen over leeftijdsgenoten uit de regio en wat hen zoal bezighoudt. Hoofddoel van Kinderkrant Drechtsteden is het bieden van leesplezier, zodat de krant een bijdrage levert aan het verbeteren van leesvaardigheden.

Wethouder Arjan Kosten (Onderwijs) nam donderdagmorgen op IKC Beatrix de krant in ontvangst. De krant werd aangeboden door de oprichter van de Kinderkrant Drechtsteden, Linda te Veldhuis.

Papendrecht is zeker niet de eerste gemeente waar de Kinderkrant verschijnt. In Rotterdam gebeurt dit al veel langer, maar ook in de overige Drechtsteden was men Papendrecht voor. De krant verschijnt in Dordrecht, Alblasserdam, Zwijndrecht, Sliedrecht, en Hendrik-Ido-Ambacht.