Nieuwe markten leveren ondernemers meer vrijheid op

0
138

Ondernemers gaan steeds meer op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Onder meer de komst van videoplatformen waar gebruikers zelf producten kunnen promoten, bieden interessante kansen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere nieuwe markten, die ondernemers meer vrijheid opleveren.

Ondernemers stappen in Ethereum
Steeds meer ondernemers gaan juist nu aan de slag met crypto. Cryptomunten waren een tijdje geleden een ontzettende hype. Die hype is nu gaan liggen, waardoor serieuze ondernemers met een langetermijnvisie er toch eens mee aan de slag gaan. Ze laten zich minder leiden door speculatie en volatiliteit, en kijken juist naar de mogelijkheden. Op dit moment is onder meer ethereum staking populair. Dat is een proces waarbij tokens worden vastgezet in een wallet om het netwerk meer te beveiligen en transacties te verifiëren. In ruil voor het beveiligen van het netwerk, krijgen stakers beloningen.

Beleggen in crypto is nog altijd interessant. Het is immers een decentraal middel, wat inhoudt dat er geen bemoeienis van een centrale bank is. Dat kan meer controle over financiën en transacties bieden. Bovendien werkt crypto met een decentraal contract dat door alle gebruikers steeds opnieuw wordt gecontroleerd. Dat maakt het een relatief veilige investering. Al moet ook gezegd worden dat je met beleggen altijd geld kan verliezen. Ook in crypto.

Iedereen kan User Generated Content maken
Een nieuwe manier om geld te verdienen is User Generated Content. Vooral jonge ondernemers met een voorliefde voor de camera gaan ermee aan de slag. Ze maken filmpjes voor bijvoorbeeld TikTok om producten aan te prijzen. UGC werkt tweeledig: je kunt als influencer geld verdienen door producten te promoten, maar je kunt ook als fabrikant of webwinkel je producten laten promoten door een influencer en daar meer omzet mee behalen.

Met UGC kun je een eigen merk opbouwen door unieke en boeiende content te maken. Zo kom je direct in contact met de doelgroep en kun je een lokale klantenkring opbouwen. Marketing is daarmee eigenlijk nog nooit zo goedkoop, bereikbaar en effectief geweest.

Dropshipping wordt populairder
Ook dropshipping wordt steeds populairder. Dit is een vorm van retail waarbij ondernemers producten verkopen zonder ze op voorraad te hebben. Ze werken samen met fabrikanten die de producten direct aan de consument leveren. Daardoor zijn er minder kosten voor voorraadbeheer en logistiek. Bij deze vorm van retail is het heel belangrijk dat er een goede vertrouwensband tussen de fabrikant en de webwinkel is. De fabrikant moet een goede klantenservice bieden en producten op tijd verzenden. Alleen op die manier blijven klanten tevreden en is het een duurzame manier van ondernemen.

Passief inkomen met een thuisbatterij Een thuisbatterij kan een passief inkomen genereren door overtollige energie, opgewekt door zonnepanelen, op te slaan en te verkopen aan het elektriciteitsnet. Wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, vooral tijdens piekuren, kan de opgeslagen energie tegen een hoger tarief worden verkocht. Dit proces, bekend als ‘netbalancering’, helpt het energienet stabiel te houden en biedt de eigenaar van de batterij een financiële vergoeding. Door met een thuisbatterij de energieopslag en -verkoop te optimaliseren, ontstaat er een lucratieve bron van passief inkomen.