Leidingen geklapt door werkzaamheden in Streefkerk

0
178

MOLENLANDEN – Bouwwerkzaamheden in Streefkerk hebben maandagavond voor nogal wat problemen gezorgd. Vlak bij een woning aan de Zwanenvliet kwam de grond plotseling anderhalve meter omhoog, weet Alblasserdamsnieuws. Hierdoor werd een schuur in elkaar geduwd, klapte een waterleiding open, ontstond er kortsluiting en ging een gasleiding kapot. 1.850 klanten in Nieuw-Lekkerland kwamen enkele uren zonder stroom te zitten.

Oorzaak waren bouwwerkzaamheden in de omgeving, waarbij afgegraven grond op een grote hoop is gelegd. Die gaf zoveel druk dat verderop de grond omhoog kwam. De meeste problemen zijn verholpen. Alleen heeft nog niet iedereen water. Ook heeft een aantal huizen nog geen internet. Hoe lang dat nog duurt, kan netbeheerder Stedin niet zeggen.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.