Kim Putters benoemd als informateur

0
144

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Kim Putters, voorzitter van de SER en streekgenoot, is woensdagavond door de Tweede Kamer benoemd tot  informateur. Hij gaat bekijken hoe het verder moet met de informatiepoging waaruit een nieuw kabinet zou moeten voortkomen. Putters is afkomstig uit Hardinxveld-Giessendam en woont daar ook nog steeds.

Putters is 50 jaar oud en sinds 2022 voorzitter van de SER, een van de belangrijkste adviesorganen van de regering. In de raad hebben vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties zitting, net als kroonleden. Dat zijn deskundigen die door de overheid zijn benoemd. De SER is geregeld betrokken bij het sluiten van maatschappelijk akkoorden, zoals het Klimaatakkoord uit 2019.

Eerder was Putters negen jaar directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ook was hij tien jaar lid van de Eerste Kamer voor de PvdA en tien jaar gemeenteraadslid in Hardinxveld-Giessendam.

Als SCP-voorzitter heeft Putters veel onderzoek gedaan naar en geschreven over onvrede in Nederland. In 2019 schreef hij in het boek Veenbrand over de ‘smeulende kwesties’ die in de samenleving spelen. Daarbij gaat het onder meer over de toenemende sociale ongelijkheid.

Putters is leerling geweest van het Willem de Zwijger College: eerst in Hardinxveld, later in Papendrecht.