Bizar toeval bij Maastunnel: twee vrachtwagens klem in tunnel

0
170
Foto: Rijnmond

ROTTERDAM – Bij de noordzijde van de Maastunnel in Rotterdam, onder het Drooglever Fortuynplein, heeft zich dinsdagochtend een bizar tafereel afgespeeld. Aan beide kanten hebben zich daar kort na elkaar twee vrachtwagens klemgereden.

Het gebeurde allemaal rond 08:00 uur. Een woordvoerder van Stadsbeheer spreekt van ‘puur toeval’. Volgens de woordvoerder reden de vrachtwagens zich zo’n tien minuten na elkaar klem. Eén van de vrachtwagens kwam de eerste (te lage) tunnel met flinke schade door, maar durfde het niet aan om ook door de tweede tunnel te rijden. Ook deze tunnel zou te laag zijn voor de vrachtwagen.

Foto: Rijnmond

Rond 10:45 uur meldde Stadsbeheer dat de tunnelbuis van het zuiden naar het noorden weer vrij is.

Korte tunnels zijn lager
De toegangswegen naar de Maastunnel kennen een bijzondere situatie. De (korte) tunnels vóór de Maastunnel zijn lager dan de Maastunnel zelf, dat is aan beide zijden. Hoge vrachtwagens moeten daarom ‘bovenlangs’ rijden. Ze gaan dan niet door de lagere tunnels. Aan de noordzijde is dat over het Drooglever Fortuynplein, aan de zuidzijde is dat via het Maastunnelplein.

Het incident heeft vooralsnog geen hele grote gevolgen voor het verkeer. Volgens de woordvoerder van Stadsbeheer kunnen automobilisten wel de Maastunnel inrijden, maar moeten ze daarvoor over het Drooglever Fortuynplein. Dat kan daar extra drukte opleveren. Er zijn bergers onderweg om de vrachtwagens weer vrij te krijgen. Dat gebeurt door de banden van de vrachtwagens leeg te laten lopen en ze er vervolgens uit te trekken.

Foto: Rijnmond

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.