Gekkenhuis op snelwegen en Rotterdamse binnenwegen door dichte Beneluxtunnel

0
370
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Het was zaterdag op tal van plekken in en rond Rotterdam filerijden geblazen. Op meerdere plekken was er nauwelijks een doorkomen aan als gevolg van de Beneluxtunnel die dit weekend in noordelijke richting is afgesloten.

De Beneluxtunnel ging van zuid naar noord vrijdagavond dicht vanwege werkzaamheden. Weggebruikers moeten daarom omrijden. De makkelijkste route is via de A15 naar Ridderkerk en dan de A16 over de Van Brienenoordbrug.

Op die snelwegen stond het zaterdag rond 13:00 uur op meerdere plekken behoorlijk vast. De vertraging liep op tot ongeveer een half uur.

Ook kozen tal van automobilisten ervoor om het centrum van Rotterdam als omleidingsroute te gebruiken. Daardoor stonden onder andere de Dorpsweg door Charlois en de Vaanweg vanaf de A29 richting Zuidplein vast. Ook op de Pleinweg en de Groene Kruisweg was het druk.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.