Mooie wandelroutes in Papendrecht

0
95

Ga lekker naar buiten in Papendrecht voor wat frisse lucht en maak er meteen een mooie wandeling van. Papendrecht heeft zoveel moois dat je echt moet zien en dat zie je niet vanaf de bank. Ben jij een fanatieke wandelaar en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ben je het normale ‘blokje om’ beu en op zoek naar nieuwe wandelroutes? Check de wandelroutes in Papendrecht en omgeving en kom genieten van een heerlijke wandeling. Hier zijn twee fijne wandelroutes!

Kinderdijk wandeling
De eerste wandelroute is in Kinderdijk. Dit is misschien ook wel meteen de bekendste route. Deze route is ongeveer 9 kilometer en tijdens de wandeling kom je langs de beroemde molens, sommige staan er al sinds 1738. Je zult hier je ogen uitkijken bij de oude Nederwaard Molen No. 8 die nooit verhoogd is. Maar er zijn meerdere molens, zoals de Overwaard Molen No. 4. Deze hebben ze omgetoverd tot een tof museum. Naast deze 2 molens is er ook nog poldermolen De Blokker. De meeste mensen bezoeken deze molen omdat die zo’n bijzondere buitenvangstok heeft. Ben je een echte natuurliefhebber? Je komt tijdens deze route ook langs het prachtige natuurgebied Boezems Kinderdijk. Dit is een thuis voor veel planten en dieren. Je wandelt langs echte stukken Nederlandse trots, met verschillende indrukwekkende molens en strakke waterwegen. De wandelroute eindigt bij de historische Kortlandse Molen in Alblasserdam, wat pas echt een stukje erfgoed is. Trek die anti slip sokken en stevige wandelschoenen maar aan, want die zul je nodig hebben!

Lang het water, de kunst en de geschiedenis
De volgende route is een wandelroute langs water, kunst en geschiedenis. Wist je dat deze route is bedacht door wandelliefhebber Hans de Kwan? Deze tocht gaat rond het centrum van Papendrecht en laat je de geschiedenis van het dorp zien. Denk hierbij aan de tijd van turfstekers en boeren tot de moderne bedrijven in waterbeheer en scheepsbouw. Je loopt een heel stuk langs de Beneden Merwede en ziet de oudste huizen van Papendrecht. Op deze manier zul je echt de sfeer van de Nederlandse wateren proeven. De route is 8,5 kilometer lang, met 3,7 kilometer aan wandelpaden. Je komt langs oude boerderijen, bekende bruggen en mooie kerken. Stop zeker even bij het Museum Dorpsbehoud Papendrecht om meer te weten te komen over de geschiedenis en neem een pauze bij Restaurant & Grand Café Willaerts voor een snack met uitzicht op de rivier en de boten. Deze wandeling is perfect voor iedereen die van natuur en geschiedenis houdt. Na thuiskomst kun je een warme kop thee zetten en je bedsokken aantrekken om weer helemaal tot rust te komen en deze mooie wandeling te laten bezinken.

Loop mee met verschillende wandelgroepen
In Papendrecht zijn er gezellige wandelgroepen die elke week samenkomen. Naast dat wandelen goed is voor je gezondheid, is het ook leuk om na afloop samen een kopje koffie of thee te drinken. Deze groepen zijn er in alle soorten en maten, opgezet door een team samen met Lopen Stilstaan en mensen uit de buurt. Je kunt op maandagmiddag meelopen door het Land van Matena en op dinsdagochtend meedoen met de Nordic Walking bij Kooyker. Er zijn verschillende groepen en je kunt er een kiezen die bij je past.